Building Information Modelling je postao ključni zahtjev u izgrađenom okolišu, stvaranjem i upravljanjem svim relevantnim informacijama u životnom vijeku građevinskog projekta, gdje digitalna tehnologija i virtualna stvarnost mogu pružiti informaciju o svakom aspektu projekta.

O projektu

BIMcert projekt će razviti mješovit, potpuno podržan paket BIM kurikuluma i alata, koji će omogućiti geografski odvojenim timovima u građevinskim projektima korištenje tehnologije kako bi povećali razmjenu informacija i suradnju. Osobita pažnja projekta je usmjerena na testiranje BIM pristupa zelenoj i pasivnoj gradnji kako bi pridonio povećanju energetske učinkovitosti.

Partnerstvo

Partneri u projektu su mješavina građevinske industrije I akademskih institucija, stručnjaci u pružanju BIM rješenja, vještina i edukacija za građevinsku industriju. Projektni tim i partneri okupljaju stručne vještine za energetsku učinkovitost,  moderne softverske alate za planiranje, projektiranje i praćenje gradnje (BIM) koji će povećati učinak povećanja znanja i sposobnosti.

Zadovoljavanje potreba

Core Application Partnere (CAP) podržavaju  Technical Advisory Partneri (TAP) i Industrial Advisory Partneri (IAP) te rade usuglašeno kako bi osigurali razvoj BIM vještina u građevinarstvu, ciljajući cijeli proizvodni lanac, životni ciklus materijala, proizvodnje energije, potrošnje energije i održivosti.

Dostupnost

Materijali projekta će biti razvijenu u “dostupnom otvorenom” formatu koji će omogućiti srednjem vodstvu, radnicima na gradilištu i ostalim “radno vezanim” zaposlenicima pristup edukaciji i akreditaciji kako bi povećali svoje BIM vještine, upotrijebili ih u radu povećavajući energetsku učinkovitost u gradnji i poboljšavajući njihove vještine i mobilnost zaposlenja.

Ključni podaci o projektu

Koordinator projekta:
Belfast Metropolitan College

email:
energybimcert@gmail.com

Partneri u projektu:

Technical University Dublin
Construction Industry Training Board
Instituto Superior Tecnico
Future Analytics Consulting
Institute for research in environment, civil engineering and energy
Energy Institute Hrvoje Požar

EU financiranje:
1,247 mil. €

Trajanje projekta:
3/2018 – 10/2019


Disrupt or die, BIM changes everything.  Increasingly, reputations will be based on performance.  If you cannot measure it, you cannot deal with it.  BIM provides the digital technology tools to calibrate and monitor performance through a building’s life cycle.
Dr James Harty, Copenhagen School of Design & Technology